Pretraga

Online posetioci

 

 

Kulturni centar Irana je jedan od retkih, ako ne i jedini strani kulturni centar čije se izdavaštvo od samog početka, kroz prevode na srpskom jeziku, obraćalo domaćem čitaocu. U nameri i želji da mu što bolje i vernije predstavi svoje bogato književno nasleđe, objavljena su mnoga dela kako persijskih klasika, tako i savremenih autora.

Spisak izdanja Kulturnog centra Irana

Kulturni centar Irana je do sada objavio preko sedamdeset naslova. Predstavljamo vam neke od njih.  

◊  NOVA IRANSKO-ISLAMSKA CIVILIZACIJAbook nova civilizacija

Aleksandar Dragović

Godina izdanja: 2012.

Broj strana: 164

Sažet prikaz naučno-tehnoloških dostignuća ostvarenih u I.R. Iranu u poslednje dve decenije u oblastima kao što su svemirski program, nuklearna tehnologija, nanotehnologija, medicina i zdravstvo, genetski inžinjering, proizvodnja matičnih ćelija, kloniranje, biotehnologija, farmakologija, medicinska robotika, biohemija i biofizika, internet i komunikacije, energetika, automobilska i odbrambena industrija.

◊  GOVOR PTICAbook govor ptica

Atar

Prevod: Aleksandar Dragović

Godina izdanja: 2011.

Broj strana: 367

Gnostička poema i jedno od najznačajnijih dela šejha Atara (1145-1221), iranskog pesnika koji je svoja gnostička razmišljanja izlagao u stihovima. Atar je u ovom delu majstorskim pesničkim umećem ispričao priču o putovanju ptica ka Simorgu, putovanju duše u svetost Božanske prisutnosti.

◊  OSNOVE PERSIJSKOG JEZIKA I - Udžbenik i radna sveskabook azfa1book azfa1rs

Dr Ahmad Saffar Moqaddam

Godina izdanja: 2011.

Broj strana: 220, 204

Osnove persijskog jezika za početni kurs persijskog jezika, sa radnom sveskom.

◊  ISLAMSKA REPUBLIKA IRAN - 32 godine od Islamske revolucijebook iran32

Aleksandar Dragović

Godina izdanja: 2011.

Broj strana: 32

Kulturno-istorijski, društveni i naučno-tehnološki profil I.R. Irana, priređen povodom 32 godine od Islamske revolucije. Brošura daje presek razvoja iranskog društva od pobede Islamske revolucije do danas, uključujući oblasti kao što su privreda, energetika, kultura i obrazovanje, položaj žena.

◊  POSLANICA O PRAVIMA - Prava i obaveze u islamubook poslanica

Imam Zejnul-Abidin

Prevod: Aleksandar Dragović

Godina izdanja: 2011.

Broj strana: 126

Zbirka o pravima i obavezama u islamu koja ima snagu osnovnog zakona, visoko cenjena u islamskoj književnosti i filozofiji. Poslanica o pravima predstavlja spis koji je četvrti šiitski imam, Ali Zejnul-Abidin, napisao na zahtev svojih učenika. U njoj se razrađuje poznata Poslanikova izreka: "Vaš Gospodar, uistinu, ima pravo nad vama, i vi imate prava nad samim sobom. Zato daj svakom ko ima pravo, njegovo pravo."

StartPrev1234NextEnd