Pretraga

Kontakt

Neznanog junaka 8
11040 Beograd, Srbija

 Telefon:    +(00) 381 11 3672 564
   2660 386
 Faks: +(00) 381 11 2666 980
   
 E-mail: info@iran.rs
  nur@iran.rs
  persijski@iran.rs
 
 Web: iran.rs
me.iran.rs
  mk.iran.rs

Online posetioci

6 sajam01

Kulturni centar I.R. Irana se sa svojim izdavaštvom na srpskom jeziku na raznovrsnee teme iz oblasti kulture, istorije i civilizacije Irana, i ove godine kao i prethodnih pet predstavio crnogorskoj čitalačkoj publici na Šestom međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga. Kulturni centar Irana se ove godine pojavio sa osam najnovijih izdanja iranskih savremenih i klasičnih pesnika i književnika ("Rubaije" Omara Hajama, Sadijev "Bustan", "Dobre priče za dobru decu", "Priče iz iranskih krajeva", "Hasanove priče", "Parvin Etesami, zvezda poetskog neba persijske književnosti", "Istinite priče", "Plavo, ali boje sumraka"), kao i sa brojnim ranijim izdanjima, kaligrafskim umetničkim delima i rukotvorinama.

Zahvaljujući obilju štampanih, multimedijalnih i video izdanja, umetničkih predmeta, rukotvorina, kao i tradicionalnoj muzici koju su posetioci mogli slušati dok razgledaju knjige, štand Kulturnog centra Irana bio je jedan od najposećenijih na Sajmu.

Tokom trajanja Sajma, predstavnik Kulturnog centra Irana je u razgovoru sa premijerom Crne Gore Igorom Lukšićem, istakao da cilj učešća Kulturnog centra Irana na podgoričkom Sajmu ni u kom slučaju nije ostvarenje materijalne dobiti, već promovisanje iranske kulture na prostorima Crne Gore i to onako kako jeste u realnosti a ne kako zapadni mediji propagiraju, kao i približavanje dva naroda.